13.09.2008

Sosyoloğun Toplumdaki Görevi Nedir ?

Öncelikle bir bilim adamı olarak sosyoloğun görevi , toplumsal yaşamın nasıl oluştuğu ve diğiştirği hakkında birtakım bilgiler elde etmektir. Diğer bir görevi , toplumsal yaşamımızı etkileyen yanlış bilgilerden , ön yargılardan , kültür ve cinsiyet farklılıkları vb. ile ilgili olarak ileri sürülen yanlış düşüncelerin topluma etkilerini ortaya çıkartmaktadır.

Toplumsal ilişkilerin hakkında bilimsel yöntemle doğru ve gerçekçi bilgiler elde ederek , yanlış ve ön yargılı düşüncelri ortadan kaldırmak sosyologların belkide en önemli görevleri arsındadır.Çünkü ön yargılı düşünceler bilimsel olmayan etkenlerden kaynaklanır ve bu durum toplumda bir takım çatışmalara neden olabilir.

Aynı zamnda , sosyologlar iyi - kötü , doğru yanlış gibi değer yargılarından uzak dururlar. Kendi öznel düşüncelerini ve ön yargılarını araştırdıkları konuya katmamaya çalışırlar.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ileride bende sosyolog olmak istiyorum ve sosyalogluğun çok harika bir meslek olduğunu düşünüyorum. ayrıca bn sosyal bilgiler dersinide çok seviyorum. her yazılım 100 bu meslek çok güzel.......

Adsız dedi ki...

adsız snin anan kaşar kaşar kaşar kaşar

Adsız dedi ki...

terbiyesize bak!utanmaz!

eylül dedi ki...

yalnız sosyal bilgilerle sosyoloğun bir alakası yok ki sosyologlar tm den yani türkçeden ve matematik derslerinden alınıyor :)